Hozzávalók:
6 db zsömle
25-30 dkg túró
3 dkg vaj
2 evőkanál búzadara
15 dkg porcukor
2 kisebb tojás
vaniliás cukor
reszelt citromhéj
5-6 dl liter tej
Elkészítés:
1. A zsemlék tetejét levágod, a belsejüket kiszeded és kb. 1 dl tejbe beáztatod
2. Ha szétázott akkor villával összetöröd és jöhet bele a túró, a búzadara, a cukor, a citromhéj és a vaniliás cukor, valamint a felvert tojások.
3.A zsömléket megtöltöd a túrós töltelékkel, tetejüket visszahelyezed, és egy kivajazott jénaiba sorakoztatod őket.
4. A maradék tejet kicsit megcukrozod, esetleg elkevered még egy tojással- és csak simán használtam-, és meglocsolod vele a zsömléket. Vajdarabkákat teszel a zsömlék tetejére, aztán mehet a sütőbe.
5. Közepes lángon sütöd, és közben még egyszer -kétszer locsolhatod őket a tejjel
6. A végén porcukorral a tetején kínálod.
Ötlet: esetleg egy krumplileves a túrós zsömle előtt?
Imádom, nagyon-nagyon :)
VálaszTörlésGuszta
Én még sosem tettem vissza, vagyis bele a töltelékbe a zsömle belsejét, de majd ki fogom így is próbálni
Hmmm, bableves mellé de finom!
VálaszTörlés