Szeretem a krémleveseket, egy hűvös, esős napon jól átmelegítenek.
A legkevesebb hozzávaló a hagymaleveshez kell. Igazából nem is kellene teljesen leturmixolni, de így van esély arra, hogy a nagyfiam is eszik belőle.
Fotóm csak az alapanyagról van, amire észbe kaptam, már üres volt a lábas. Lehet sima vöröshagymából is csinálni, de én legtöbbször vegyíteni szoktam póréval, amiből most még van frissen a kertben szerencsére.
Hozzávalók:
- sok hagyma... egy 2-3 személyes adaghoz én most 4 nagy fej vöröshagymát, és 3 kisebb pórét használtam, de elég nehéz pontosan megadni a mennyiséget
- vaj
- kb. 2 kanál liszt
- 1 kis dobozos tejszín
- só, bors
- reszelt sajt
- pirított kenyérkockák
Elkészítés:
- a hagymát karikákra vágod
-olvasztott vajon megsózva fedő alatt párolod, lényeges, hogy ne pirítsd hanem csak párold!
- ha puha a hagyma megszórod liszttel, és kevergetve kicsit pirítod, hogy ne legyen majd lisztízű a leves
- felöntöd némi vízzel , simára kevered, hozzáadod a tejszínt.
- én merülő mixerrel simára szoktam turmixolni, de ez ízlés dolga, maradhatnak benne hagyma darabok
-sózom, borsozom, átforralom, és teszek még hozzá annyi vizet, hogy ne legyen túl sűrű
- a tányérban reszelt sajttal megszórom, és pirítós kockákat adok hozzá
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése