Már többször rácsodálkoztam a mások által sütött csodaszép briósokra, aztán tegnap végül meg is sütöttem. A recept Tücsökbogártól származik, és a formázást is megnézhetitek blogján, meg még jó sok finomságot amit még szívesen megcsinálnék.
Annyit változtattam, hogy csak 2 tojás sárgáját tettem a tésztába, valamint nálunk senki nem szereti a tojást a sütik tetején, úgyhogy cukros tejjel kentem meg. A kristálycukrot meg én nem szeretem a tetején, pontosabban azt nem szeretem, hogy gyermekeim lenyalogatják-leharapdálják a briós felső cukros egyharmadát, a többit meg meghagyják- szóval ezen nincs cukor, és így már szépen megették az egészet.
Hozzávalók: 16 db kisebb brióshoz
0,5 kg liszt
5 dkg puha vaj
5 dkg porcukor
2,5 dkg élesztő vagy ennek megfelelő instant élesztő
2,5 dl langyos tej
2 db tojás sárgája
csipet só
A lekenéshez némi cukros tej, vagy egy 1 db tojás + kristálycukor
Elkészítés:
1, a lisztet meglangyosítottam mikróban , belekevertem a porélesztőt, a porcukrot és a csipet sót.
2, összedolgoztam a többi hozzávalóval, lefedtem és kelesztettem kb 30 percet
3, 32 darabra vágtam , aztán kb 15 centis rudakat csináltam belőle és a formáztam : lsd . Tücsökbogár oldalán, aztán sütőpapírra tettem
4, a második kelesztés kicsit hosszúra nyúlt mert közben el kellett mennem az oviba, de elvileg 40 perc elég lett volna neki.
5, sütés előtt bekentem a cukros tejjel
6, forró - 200 fokos sütőben légkeveréssel 10-15 perc alatt készen volt
Nagyon szépek lettek
VálaszTörlésNaaaa ! Reggel már küldtem egy dícsérő megjegyzést hova lett ? Gyönyörűek !
VálaszTörlésKöszi lányok és is nagyon örültem , hogy sikerült. Meg a receptet is köszönöm!
VálaszTörlésHmmm de guszták! Fénypostával küldhetnél nekem is egyet!!!!!
VálaszTörlés