2010. október 4., hétfő

vajas keksz



Isteni vajas keksz készült Suzi receptje alapján. A lényeget a fiam fogalmazta meg: "Anya, ez olyan mintha a boltban vettük volna! " , és valóban, kísértetiesen emlékeztet a méregdrága, fémdobozos külföldi kekszekre, ráadásul minden E szám, és tartósító nélkül. 

 Hozzávalók: egy kekszes doboznyi adaghoz

30 dkg liszt
3 dkg búzadara  / én legközelebb csak 2 dkg-ot teszek, a " fogyasztók" kérésére, ugyanis reklamáltak  hogy  egy kicsit "recseg"/
12 dkg cukor
1 vaníliás cukor
2 tojás sárgája
20 dkg puha vaj
1 csipet só
1/2 sütőpor
2 evőkanál víz

Elkészítés:

1. A hozzávalókból tésztát gyúrsz, aztán kb. 3 cm átmérőjű hengereket csinálsz belőle, és beteszed a hűtőbe
2. Ha már jó kemény, belehempergeted a hengereket kristáycukorba, aztán szeletekre vágod - mint a szalámit- és sütőpapírra rakosgatod a kerek  szeletkéket,  és villával megszurkálod.
3. 160 fokon sütöd, légkeveréssel, vagy 180 fokon légkeverés nélkül
4. Halvány színűre kell sütni, ne legyen nagyon barna. A sütőpapíron hagyd kicsit hűlni csak azután szedd le, mert törik.

8 megjegyzés:

  1. Ezt megjegyzem karácsonyra. :o)

    VálaszTörlés
  2. Juj, de jó, hogy megcsináltad!! Örülök, hogy ízlik!:-))

    VálaszTörlés
  3. Hmm Ildi ezt én is kipróbálom, a fiúk imádni fogják!

    VálaszTörlés
  4. Hű, de tetszik! Vajon ha kihagyom a búzadarát???

    Be fogom csokizni az alját... Nyami :-)

    VálaszTörlés
  5. Szerintem nem nagy baj ha nincs benne gríz, nem tudom mi a funkciója. ( talán rétesliszt helyett tették bele?) Nekem így is ízlett, de tény, hogy recsegett egy kicsit tőle a keksz.

    A csoki semminek nem árt , az biztos! :-)

    VálaszTörlés
  6. Megsütöttem, 2 dkg búzadarával, nálunk nagy sikere lett. Köszönöm a receptet, még biztosan készül máskor is. 180 fokon 14 percig sült és nem volt törékeny.

    VálaszTörlés
  7. Kismackó! Örülök ,hogy ízlett, nálunk valószínűleg ma készül egy adag. :-)

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...