Isteni vajas keksz készült Suzi receptje alapján. A lényeget a fiam fogalmazta meg: "Anya, ez olyan mintha a boltban vettük volna! " , és valóban, kísértetiesen emlékeztet a méregdrága, fémdobozos külföldi kekszekre, ráadásul minden E szám, és tartósító nélkül.
Hozzávalók: egy kekszes doboznyi adaghoz
30 dkg liszt
3 dkg búzadara / én legközelebb csak 2 dkg-ot teszek, a " fogyasztók" kérésére, ugyanis reklamáltak hogy egy kicsit "recseg"/
12 dkg cukor
1 vaníliás cukor
2 tojás sárgája
20 dkg puha vaj
1 csipet só
1/2 sütőpor
2 evőkanál víz
Elkészítés:
1. A hozzávalókból tésztát gyúrsz, aztán kb. 3 cm átmérőjű hengereket csinálsz belőle, és beteszed a hűtőbe
2. Ha már jó kemény, belehempergeted a hengereket kristáycukorba, aztán szeletekre vágod - mint a szalámit- és sütőpapírra rakosgatod a kerek szeletkéket, és villával megszurkálod.
3. 160 fokon sütöd, légkeveréssel, vagy 180 fokon légkeverés nélkül
4. Halvány színűre kell sütni, ne legyen nagyon barna. A sütőpapíron hagyd kicsit hűlni csak azután szedd le, mert törik.
Ezt megjegyzem karácsonyra. :o)
VálaszTörlésJuj, de jó, hogy megcsináltad!! Örülök, hogy ízlik!:-))
VálaszTörlésJuj nagyon finom lehet
VálaszTörlésHmm Ildi ezt én is kipróbálom, a fiúk imádni fogják!
VálaszTörlésHű, de tetszik! Vajon ha kihagyom a búzadarát???
VálaszTörlésBe fogom csokizni az alját... Nyami :-)
Szerintem nem nagy baj ha nincs benne gríz, nem tudom mi a funkciója. ( talán rétesliszt helyett tették bele?) Nekem így is ízlett, de tény, hogy recsegett egy kicsit tőle a keksz.
VálaszTörlésA csoki semminek nem árt , az biztos! :-)
Megsütöttem, 2 dkg búzadarával, nálunk nagy sikere lett. Köszönöm a receptet, még biztosan készül máskor is. 180 fokon 14 percig sült és nem volt törékeny.
VálaszTörlésKismackó! Örülök ,hogy ízlett, nálunk valószínűleg ma készül egy adag. :-)
VálaszTörlés