Szeretem egyszerű módját választani a dolgok elintézésének. Lusta vagyok..? Meglehet. De manapság talán ez hasznos is lehet, időt , pénzt spórolhatok vele, egyikből sincs soha elég...
2010. október 13., szerda
frankfurti ? leves
Azért így kérdőjelesen frankfurti, mert ennek elvileg kelkáposztából kellene készülnie. Anyukám csinálta legutóbb "sima" káposztából, és nagyon finom lett, így mivel volt egy fél fej káposzta itthon, én is elkészítettem. A másik anyukám féle trükk, hogy a virslikarikákat először kicsit átsüti kevés olajon, és így teszi a levesbe, ez ad neki egy plusz jó ízt szerintem.
Hozzávalók:
- kb. 1/2 fej káposzta
-néhány krumpli
-olaj + liszt a rántáshoz- vagy 2 kanálnyi kész rántás
-2-3 db virsli
- néhány kanál tejföl
-só, bors, majoranna, őrölt kömény, granulált fokhagyma
Elkészítés:
1. a káposztát csíkokra vágva majorannával-köménnyel- fokhagymával fűszerezve és megsózva-borsozva felteszed főni
2. közben meghámozod és felkockázod a krumplikat, és ezt is a káposztához adod
3. a virslikarikákat kicsit átpirítod olajon egy külön kis edényben
4. ha puhák a zöldségek akkor berántod a levest tejföllel elkevert rántással, és kiforralod a virslikarikákkal együtt. Ekkor még egyszer szoktam fűszerezni főleg majorannával.
PS. A majoranna "lelke" a dolognak, triumvirátusban a köménnyel és a fokhagymával. Ha netalán van friss majorannád, használd azt, nagyon finom ízt ad.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Finom lehet
VálaszTörlésKi fogom próbálni:)
VálaszTörlésTe pedig díjat kaptál tőlem, gyere érte:)