2010. október 13., szerda

frankfurti ? leves



Azért így kérdőjelesen frankfurti, mert ennek elvileg kelkáposztából kellene készülnie. Anyukám csinálta legutóbb "sima" káposztából, és nagyon finom lett, így mivel volt egy fél fej káposzta itthon, én is elkészítettem. A másik anyukám féle trükk, hogy a virslikarikákat először  kicsit átsüti kevés olajon, és így teszi  a levesbe, ez ad neki egy plusz jó ízt szerintem.

Hozzávalók:

- kb. 1/2 fej káposzta
-néhány krumpli
-olaj + liszt a rántáshoz- vagy 2 kanálnyi kész rántás
-2-3 db virsli
- néhány kanál tejföl
-só, bors, majoranna,  őrölt kömény, granulált fokhagyma

Elkészítés:

1. a káposztát csíkokra vágva majorannával-köménnyel- fokhagymával fűszerezve és megsózva-borsozva felteszed főni

2. közben meghámozod és felkockázod a krumplikat, és ezt is a káposztához adod

3. a virslikarikákat kicsit átpirítod olajon egy külön kis edényben

4. ha puhák a zöldségek akkor berántod a levest tejföllel elkevert rántással, és  kiforralod a virslikarikákkal együtt. Ekkor még egyszer szoktam fűszerezni főleg majorannával.

PS. A majoranna "lelke" a dolognak, triumvirátusban a köménnyel és a fokhagymával. Ha netalán van friss majorannád, használd azt,  nagyon finom ízt ad.

2 megjegyzés:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...