Szeretem egyszerű módját választani a dolgok elintézésének. Lusta vagyok..? Meglehet. De manapság talán ez hasznos is lehet, időt , pénzt spórolhatok vele, egyikből sincs soha elég...
2010. október 28., csütörtök
rántott karfiol
Sokan utálják a karfiolt meg a brokkolit, én nagyon szeretem mindkettőt, a főzésükkor terjengő illat (szag?) sem tud elriasztani.
Ez most nagyon gyorsan készült , a fagyasztóból kaptam elő, ugyanis a múltkor kipróbáltam , hogy fagyasztható -e panírozott állapotban, és teljesen jó lett.
Egyszer már írtam a rántott hús-cukkini-patisszon fagyasztásáról, ezt ugyanazzal a módszerrel készítheted: a sós vízben előfőzött majd a bepanírozott karfiolokat tedd egy akkora tálcára ami befér a fagyasztóba, fagyás után szedd le őket és rakd zacskóba. Amikor előveszed kiolvasztás nélkül sütheted. A panír kicsit kényesebb mint a frissnél, de ha óvatosan forgatod akkor nem potyog le.
Tehát, ha olcsó karfiolt vagy húst találsz akkor panírozz egyszerre többet, és a maradékot fagyaszd le, ennél gyorsabb ebédet- vacsorát nehéz találni, amíg megfő a köretnek való, addig ki tudod sütni a panírozott finomságokat.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
nem is tudnám eldönteni, hogy a karfiolt vagy a brokkolit szeretem jobban!!!! :-D
VálaszTörlésNagyon szeretem és 100 éve nem ettem
VálaszTörlésDe szépen tálaltad!
VálaszTörlésKöszi lányok!
VálaszTörlésMaris! Én is imádom, csak simán megfőzve is jöhet, de a karfiolt akár nyersen is megeszem.