2010. május 18., kedd

Rántott hús-na ezen mi az érdekes?

Valójában semmi. A legelcsépeltebb "magyar"étel, viszont a gyerekek kedvence, és gyorsan elkészül, főleg ha nem panírozgatsz minden egyes alkalommal amikor erre vágysz. Vagy ha gyorsat akarsz akkor előkapod a kész nuggets-et a fagyasztóból? Inkább csinálj házilag félkészet!
Ha van egy ráérősebb napod, vagy éppen akciós húst találtál a boltban, akkor ess neki egy nagyobb adagnak.( Friss húsból csináld a fagyasztás miatt, a már fagyasztottat nem javasolt újrafagyasztani!) Nálunk a gyerekek részéről a csirkemell a nyerő, férjemnek a kifilézett csirkefelsőcomb. Nyáron ugyanilyen módszerrel szoktam eltenni panírozott patisszont, cukkínit is- ami akkor már nagyon unalmas lenne, az egészen más fényben látszik januárban!

Szóval a panírozandó dolgokat értelemszerűen előkészítem - szeletelek, csontozok,lebőrözök, a csirkemell filét kicsit kiklopfolom. Aztán sózom borsozom,és a hagyományos módon: -liszt, tojás, zsemlemorzsa- bepanírozom. Aztán keresek egy akkora tálcát ami befér a fagyasztóba, egymás mellé pakolom a szeleteket, és beteszem a gépbe. Amikor már kopogósra fagytak, leszedem a tálcáról, egy zacskóba teszem őket, és amikor kell előveszem, kiolvasztás nélkül süthető. A panírozott zöldség sütésénél kicsit légy óvatosabb, hajlamos lejönni a panír, de ha kellően ügyesen fordítod akkor nem lesz gond.
Olcsóbb mint a készen vett zacskós termék,a hústartalma állandó :-), tudom hogy mi van benne, pontosabban hogy mi nincs :-) , így a gyerekenek is szívesebben adom.

Kert

Ha már cukkiniről, meg patisszonról van szó mostanában vethetsz még tökféléket, akár sütőtököt, dísztököt is. A vetéskor keverj be trágyát a földbe, és 3-4 szemet vess egy fészekbe. Ha mind a négy kikelt akkor később szétültetheted, mert így kicsit sűrű lenne. A cukkini és patisszon azért jó, mert teljesen igénytelen, betegségek nemigen támadják meg, nem pusztul ki ha egy darabig nem öntözöd, és 1-2 bokor bőven elég hogy ellássa a családot. Amikor kicsi a növény akkor a csigákat érdemes "ellenőrizni" a környékén, mert előszeretttel rágják a leveleit, de amikor már bokros, nagy kárt már nem tudnak tenni benne.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...