Szeretem egyszerű módját választani a dolgok elintézésének. Lusta vagyok..? Meglehet. De manapság talán ez hasznos is lehet, időt , pénzt spórolhatok vele, egyikből sincs soha elég...
2010. május 13., csütörtök
Saláta
Ha tavasz akkor fejes saláta, és ha fejes saláta akkor persze, hogy tojásos nokedli...
Olcsó, gyors, és finom. Barátnőm tanácsára kicsit felturbóztam, baconcsíkokat pirítottam, és a visszamaradt zsiradékon sütöttem össze a tojással a nokedlit. A szép pirosra sült baconöket tálaláskor az étel tetejére tettem, nagyobbik fiam nagy örömére. Az ecetes- cukros lében úszó fejes saláta helyett, én mostanában a mindig kéznél lévő mustáros-mézes öntetet tettem a lecsöpögtetett levelekre.
Mustáros mézes öntet: Mustárt, mézet, almaecetet,olivaolajat némi sót-borsot összerázol, megkóstolod, és addig kisérlezetezel amíg jónak nem találod :-) Szerintem van akinek picit mustárosabban, valakinek ecetesebben fog ízleni, így nehéz mennyiségeket írnom. Fejes salátához, uborkához, hagymához, paradicsomhoz, zöldpaprikához remekül illik. Én egy kimosott majonézes flakonban szoktam eleve összerázni, berakom a hűtőbe, és ott szépen várja a sorát.
A tojásos nokedli készítését nem írom le, de ha valakit érdekel, írjon bátran!
A saláta kerti szempontból nem egy macerás dolog. Ami viszont tényleg nagyon korán terem, azt már ősszel el kell vetni, ez az ún. áttelelő saláta. Tavasszal (március elején) a hó és fagy által meghagyott palántákat szépen átültetem egy kicsit megtrágyázott földbe,és várom hogy nőjenek. Ezek most szép nagyok, fogyaszthatók. A tavaszi vetésűeket is már szétültettem, de ezeknek kell még kb. 1 hónap, amire ehetők lesznek. Hasznos még az ún. tépősaláta vetése, ez szárat nevel és arról lehet leszedni a leveleket amíg már nem keserűek. Tavaly nekem jól bevált az "amerikai barna" fajta. Szintén finom volt a "tölgylevelű" saláta, ezt még akár most is vetheted.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Hali!
VálaszTörlésTojásmentes nokedli készítésében nem tudsz segíteni?
Állítólag ugyanúgy kell mint a simát, de nekem az se szokott sikerülni.Egyszerűen nem találom az arányokat.
Andi
Szia!
VálaszTörlésHát,tojás nélkül még nem próbáltam, de rákerestem és egy másik blogban van egy recept:
http://5balkez.blogspot.com/2010/04/tojasmentes-nokedli.html