2010. október 11., hétfő

briós



Már többször rácsodálkoztam a mások által sütött csodaszép briósokra, aztán tegnap végül meg is sütöttem. A recept Tücsökbogártól származik, és a formázást is megnézhetitek  blogján, meg még jó sok finomságot amit még szívesen megcsinálnék.
Annyit változtattam, hogy csak 2 tojás sárgáját tettem a tésztába, valamint nálunk senki nem szereti a tojást a sütik tetején, úgyhogy cukros tejjel kentem meg. A kristálycukrot meg én nem szeretem a tetején, pontosabban azt nem szeretem, hogy gyermekeim lenyalogatják-leharapdálják a briós felső cukros egyharmadát, a többit meg meghagyják- szóval ezen nincs cukor, és így már szépen megették az egészet.

Hozzávalók: 16 db kisebb brióshoz

0,5 kg liszt
5 dkg puha vaj
5 dkg porcukor
2,5 dkg élesztő vagy ennek megfelelő instant élesztő
2,5 dl langyos tej
2 db tojás sárgája
csipet só 

A lekenéshez némi cukros tej, vagy egy 1 db tojás + kristálycukor


Elkészítés:

1, a lisztet meglangyosítottam mikróban , belekevertem a porélesztőt, a porcukrot és a csipet sót.

2, összedolgoztam a többi hozzávalóval, lefedtem és kelesztettem kb 30 percet

3, 32 darabra vágtam , aztán kb 15 centis rudakat csináltam belőle és a formáztam : lsd . Tücsökbogár oldalán, aztán  sütőpapírra tettem

4, a második kelesztés kicsit hosszúra nyúlt mert közben el kellett mennem az oviba,  de elvileg 40 perc elég lett volna neki.

5, sütés előtt bekentem a cukros tejjel

6, forró - 200 fokos sütőben  légkeveréssel 10-15 perc alatt készen volt
 

4 megjegyzés:

  1. Naaaa ! Reggel már küldtem egy dícsérő megjegyzést hova lett ? Gyönyörűek !

    VálaszTörlés
  2. Köszi lányok és is nagyon örültem , hogy sikerült. Meg a receptet is köszönöm!

    VálaszTörlés
  3. Hmmm de guszták! Fénypostával küldhetnél nekem is egyet!!!!!

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...