2010. szeptember 29., szerda

pórés-tejszínes csirke



Idén végre sikerült póréhagymát termelni a kertben, ami valószínűleg a sok esőnek köszönhető. Nem lettek olyan óriásiak mint amiket a zöldségesnél lehet kapni, de most már egészen nagyok , és még talán nőnek is tovább, hiszen "fagyállóak" , kint lehet hagyni őket a földben.

Ez  az étel gyorsan elkészül, nem kell hozzá túl sok hozzávaló, nem is túl drága. Amúgy meg nagyon szeretem az ilyen tejszínes-szószos dolgokat, főleg tésztával.

Hozzávalók: 

- csontos csirkemell, vagy egész  comb -kettévágva, jelen esetben 3 db csirkecombból készült
- 2 nagyobb póréhagyma / vagy 5 db kisebb
- 1 nagyobb paradicsom ( kb 10 dkg)
- 1/2 doboz tejszín
-olaj és vaj
-só, bors, fokhagyma granulátum, majoranna, csipet szerecsendió
- 1 db leveskocka
-egy kanál liszt

Elkészítés:

1. a combokat vagy mellet félbevágod- ha akarod leszedheted a bőrét is
2. sózod -borsozod, és vaj-olaj keverékén  átpirítod- de nem kell , hogy átsüljön
3. beleteszed a leveskockát és a vastagabb szeletekre vágott pórét,  a fűszereket és 1/2 bögre vizet öntesz alá
4. puhára főzöd ( és kuktában csináltam - 10 percig volt nyomás alatt)
5. szedd ki a húst, és főzd még egy kicsit az összekockázott paradicsommal a szaftot, majd sűrítsd be tejszínnel és liszttel vagy keményítővel
6. tedd vissza a húsokat és forrald még egyszer össze, illetve ízesítsd még egyszer ha szükséges

1 megjegyzés:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...