Végre újra van internetem, és visszatérek a civilizációba, halleluja.........
Az az igazság, hogy nem sokat konyhatündérkedtem mostanában, ez a süti is augusztusi termés. Persze főztem-főzök majd mindennap, de csak amolyan "gyorsan valami megszokottat" stílusban, mondhatni alkotói válságban vagyok :-) Persze mellékesen azért kerültek a kamrapolcra és a fagyasztóba is télre való finomságok, ezekről is szívesen írtam volna amikor aktuális volt, amit tudok majd pótolok.
Szóval a süti:
A csokis meggyes ízkombinációt nagyon szeretem, így izgatta a fantáziámat ez a kávés-ananászos sütés nélküli torta. Nem lett rossz, de azt hiszem fogok még vele próbálkozni gyümölcs nélkül is, és esetleg mascarponeval a túró helyett.
hozzávalók:
A kekszes alaphoz:
- 2 csomag bármilyen sima vajas keksz
-6 kanál tej
-7 dkg puha vaj
-1-2 kanál cukrozatlan kakaópor
A krémhez:
- 250 ml cukrozott Hulala
-10 kanál porcukor
-25 dkg túró
-egy kockázott ananászkonzerv + a lecsepegtetett leve /kb 2 dl/
-2 kávéskanál instant kávé + 20-30 ml víz az elkészítéséhez
-3 kávéskanál zselatin
elkészítés:
1, a kekszet egy műanyag zacskóba zárva porrá töröd, összekevered az olvasztott vajjal, kakaóval és tejjel
2, kézzel összegyúrod és egy kb. 24 cm-es kapcsos tortaformába nyomkodod, úgy hogy az oldalán is legyen kb 4 cm magasan a tésztából
3, hűtőbe teszed dermedni
4, az ananászlevet meglangyosítod és kevergetve feloldod benne a zselatint, félreteszed hűlni
5, csinálsz egy rövid erős kávét instant kávéból, kicsit hűtöd
6, a krémhez a túrót , porcukrot és az elkészített kávét merülőmixerel sima krémmé kevered
7, a Hulalát kemény habbá vered
8,a túrós-kávés krémet, a zselatinos lével és a felvert Hulalával sima krémmé kevered, és a fele már mehet is a tortaformába. Aztán megy rá egy réteg ananászkocka, végül a krém másik fele. ( én nem tettem bele az összes ananászt)
9. lefeded folpackkal és egy éjszakára, vagy legalább néhány órára beteszed a hűtőbe
10, nekem kicsit ragadt a keksz a forma oldalához, ezért egy vékony pengéjű késsel körbevágtam mielőtt szétszedtem a formát
11, PS. szerintem kevesebb zselatin is elég lett volna bele, a Hulala amúgy is tart
Nagyon guszta, szép habos
VálaszTörlés