2010. augusztus 12., csütörtök

tésztafelfújt


Előző nap túrós tésztát csináltam, ami egyáltalán nem fogyott el, így másnap átlényegítettem felfújtnak, így már veszekedtek érte… (Mi galád módon cukrosan esszük a túrós tésztát, így használhattam erre a célra)
A maradék grízes tészta is használható így szerintem, de még nem próbáltam.


Hozzávalók:


-kb. 30 dkg tészta

- kb. 20 dkg túró

- 2 nagyobb – vagy 3 kisebb tojás

- 2 kanál búzadara

- 0,5 dl tej

- 5 dkg vaj megolvasztva

- néhány kanál cukor

- reszelt cirtomhéj

- mazsola ha szeretitek, nálunk sajnos szóba sem jöhet…



Elkészítés:


- a tojásokat szétválasztod

- a fehérjéket kemény habbá vered

- a sárgájákat összekevered az összes többi hozzávalóval, megkóstolod, hogy elég édes –e

- belekevered lazán a tojáshabot

- kivajazott tűzálló edénybe simítod

- közepes lángon sütöd, szép rózsaszínre

- langyosan szeleteled, valamilyen lekvárral kínálod

1 megjegyzés:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...