Szeretem egyszerű módját választani a dolgok elintézésének. Lusta vagyok..? Meglehet. De manapság talán ez hasznos is lehet, időt , pénzt spórolhatok vele, egyikből sincs soha elég...
2010. augusztus 2., hétfő
tonhalas-zöldséges tészta
Eredetileg csak zöldbabot akartam bele tenni, de kevésnek bizonyult amit leszedtem, így került bele friss répa-és némi borsó is, de ez csak a javára vált, színesebb és finomabb lett így.
Hozzávalók :
- 50 dkg durum tészta (orsó vagy penne)
- 1 fej hagyma apróra vágva
- kb. 10-10-10 dkg zöldbab-borsó-répa, de lehet több is
- 2 tonhalkonzerv ( darabos nem aprított)
- kb. 2dl tejszín
- étkezési keményítő vagy liszt
- só, bors, friss kapor, curry, granulált fokhagyma
- olaj+ vaj
Elkészítés:
- a tésztát kifőzöd
- a zöldbabot előfőzöd roppanósra
- a felaprózott hagymát vaj-olaj keverékén fedő alatt párolni kezded majd hozzáadod a felaprózott répát, később a borsót, és legvégül a zöldbabot
- a fent leírt fűszerekkel ízesíted
- megszórod egy kis liszttel vagy étkezési keményítővel, elkevered és beleteszed a tejszínt
- hozzáadod a villával széttört halkonzervet- ha szereted mehet bele az olaj is a dobozból
- végül röviden összeforralod , hogy besűrűsödjön, a végén mehet még egy kis kapor bele, hogy jól érezhető legyen az íze
- a tányérra pakolt tésztára adagolod
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nagyon finom lehet, szeretem ezeket a ligtos nyári ételeket
VálaszTörlés