Szeretem egyszerű módját választani a dolgok elintézésének. Lusta vagyok..? Meglehet. De manapság talán ez hasznos is lehet, időt , pénzt spórolhatok vele, egyikből sincs soha elég...
2010. augusztus 5., csütörtök
krumplis-cukkinis rántotta
Nevezhetnénk előkelően frittátának is, ha a sütőben fejezném be, de én csak simán a tűzhelyen szoktam. Gyors, finom vacsora, variálható a kedvenc zöldségeinkkel, vagy éppen a fellelhető maradékokkal.
Hozzávalók:
- néhány szem krumpli
- fél cukkini
- egy fej hagyma
- 5-6 tojás
-olaj
Elkészítés:
- a krumplit apró kockákra vágod, és némi olajon elkezded sütni, mintha sült krumplit akarnál csinálni
- időnként óvatosan átkevered, vigyázva , hogy ne törjön szét
- ha már kezd pirulni, hozzáadod a cukkinit szintén apróra kockázva, és egy fej hagymát felprózva vagy lereszelve, és kevergetve ezekkel is sütöd
- megsózod, borsozod
- a tojásokat felvered egy tényérban, sózod, borsozod esetleg némi tejjel lazítod, aztán ráöntöd a krumplis keverékre , és lassú tűzön rántottát sütsz belőle. Ha az alja már megsült akkor 2-3 darabba vágva megfordítod , hogy a másik fele is átsüljön.
( Esetleg ügyeskedhetsz fedővel átfordítani egyben, de én ilyen attrakciókra nem szoktam vállalkozni, főleg mert mi telejesen átsülve esszük csak meg a tojást.)
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nagyon izgalmas, ki fogom próbálni
VálaszTörlés