2010. augusztus 5., csütörtök

krumplis-cukkinis rántotta




Nevezhetnénk előkelően frittátának is, ha a sütőben fejezném be, de én csak simán a tűzhelyen szoktam. Gyors, finom vacsora, variálható a kedvenc zöldségeinkkel, vagy éppen a fellelhető maradékokkal.


Hozzávalók:

- néhány szem krumpli

- fél cukkini

- egy fej hagyma

- 5-6 tojás

-olaj


Elkészítés:

- a krumplit apró kockákra vágod, és némi olajon elkezded sütni, mintha sült krumplit akarnál csinálni


- időnként óvatosan átkevered, vigyázva , hogy ne törjön szét


- ha már kezd pirulni, hozzáadod a cukkinit szintén apróra kockázva, és egy fej hagymát felprózva vagy lereszelve, és kevergetve ezekkel is sütöd

- megsózod, borsozod
- a tojásokat felvered egy tényérban, sózod, borsozod esetleg némi tejjel lazítod, aztán ráöntöd a krumplis keverékre , és lassú tűzön rántottát sütsz belőle. Ha az alja már megsült akkor 2-3 darabba vágva megfordítod , hogy a másik fele is átsüljön.

( Esetleg ügyeskedhetsz fedővel átfordítani egyben, de én ilyen attrakciókra nem szoktam vállalkozni, főleg mert mi telejesen átsülve esszük csak meg a tojást.)

1 megjegyzés:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...