Szeretem egyszerű módját választani a dolgok elintézésének. Lusta vagyok..? Meglehet. De manapság talán ez hasznos is lehet, időt , pénzt spórolhatok vele, egyikből sincs soha elég...
2010. augusztus 9., hétfő
kapros-szószos hal
Ha igazán finomat akarsz és bírja a pénztárcád akkor tilapia filéből csináld, isteni! Ha “hétköznap” van, akkor alaska pollock vagy pangasius filéből is megteszi…. :-)
Hozzávalók 4 személyre
- család kapacitásától függő mennyiségű fagyasztott halfilé – én 4 személyre 1 kg- ot számítok fagyasztva
- 2 fej hagyma szálasra vágva
- 3 dl tejszín
-só, bors, friss kapor, granulált fokhagyma, 1 db csirkés leves kocka
- olaj+ vaj
- liszt
- köretnek rizs
Elkészítés:
- A kiolvadt filékről leitatom a vizet, amennyire lehetséges . Félbevágom őket, sózo- borsozom
- egy serpenyőben vajat és olajat melegítek
- a halfiléket lisztbe mártom, és megsütöm a vaj-olaj keveréken, szép pirosra, ezután egy hőálló tálban letakarva melegen tartom őket
- a serpenyőben pótolom az elfogyott zsiradékot, és megfuttatom rajta a hagymát. Nem szoktam puhára párolni, inkább roppanósra hagyom, de nem is pirítom meg, csak egy kicsit kavargatom a vajon-olajon
- megszórom liszttel, ezzel is kavargatom kicsit
- majd lassan felöntöm a tejszínnel és annyi vízzel, hogy egy sűrű szószt kapjak, és kavargatom hogy ne legyen csomós
- beleteszem a leveskockát, borsot, és a granulált fokhagymát. Sózni csak a végén érdemes, mert a leveskocka általában eléggé sós
- átforralom, utánafűszerezem ha kell, és a végén mehet bele a friss apróra vágott kapor
- párolt rizzsel tálalom
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nagyon finom Mi is nagyon szeretjük, és csirkével is isteni
VálaszTörlés