2010. augusztus 2., hétfő

tonhalas-zöldséges tészta



Eredetileg csak zöldbabot akartam bele tenni, de kevésnek bizonyult amit leszedtem, így került bele friss répa-és némi borsó is, de ez csak a javára vált, színesebb és finomabb lett így.

Hozzávalók :


- 50 dkg durum tészta (orsó vagy penne)

- 1 fej hagyma apróra vágva

- kb. 10-10-10 dkg zöldbab-borsó-répa, de lehet több is

- 2 tonhalkonzerv ( darabos nem aprított)

- kb. 2dl tejszín

- étkezési keményítő vagy liszt

- só, bors, friss kapor, curry, granulált fokhagyma

- olaj+ vaj


Elkészítés:

- a tésztát kifőzöd

- a zöldbabot előfőzöd roppanósra

- a felaprózott hagymát vaj-olaj keverékén fedő alatt párolni kezded majd hozzáadod a felaprózott répát, később a borsót, és legvégül a zöldbabot

- a fent leírt fűszerekkel ízesíted

- megszórod egy kis liszttel vagy étkezési keményítővel, elkevered és beleteszed a tejszínt

- hozzáadod a villával széttört halkonzervet- ha szereted mehet bele az olaj is a dobozból

- végül röviden összeforralod , hogy besűrűsödjön, a végén mehet még egy kis kapor bele, hogy jól érezhető legyen az íze

- a tányérra pakolt tésztára adagolod

1 megjegyzés:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...