2010. november 21., vasárnap

gofri


Nagyon ritkán szedem elő a gofri sütőt, pontosabban  az enyém egy szendvics sütő, amiben cserélni lehet a betéteket. Meleg szendvics viszonylag gyakran készül, de gofrit talán kétszer csináltam benne. Így harmadjára most már biztos vagyok benne ,hogy  a hiba az én készülékemben van. :-)  Nem lesz benne ropogós sajnos a tészta, én meg folyton olyanra vágyom, mint amilyet  a Jégbüfé oldalában , a hetes busz megállója mellett lehetett kapni.... ( Lehet még most is? Évek óta nem jártam arra!)

Ezt leszámítva finom lett, a fiúk még másnap reggelire is ezt kértek, bár néha van egy olyan érzésem , hogy bármit megennének csak mogyorókrém és tejszínhab legyen rajta. Én magam maradtam anyukám házi sárgabaracklekvárjánál.

Hozzávalók:

-30 dkg liszt
-1 cs sütőpor
-2 tojás
-10 dkg olvasztott vaj
-9 dkg cukor
-csipet só
-3,5 dl tej

Elkészítés:

1. a tojássárgáját a cukorral habosra kevered- én bele szoktam keverni a sütőport is

2. apránként , felváltva belekeverd a tejet,a  lisztet, és az  olvasztott vajat

3. a tojásfehérjéket egy csipet sóval nagyon kemény habbá vered, és óvatosan a tésztához kevered

4.aztán jöhet a gofrisütő, én egy ecsettel szoktam kicsit vajazni a formát mielőtt beleteszem a tésztát

2 megjegyzés:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...