Megihletett Maris nemrégi receptje a Válságkonyhán, de egy kicsit variáltam rajta, hogy saját ízlésünkre formáljam. Kevesebb mustár került bele, tettem bele egy paradicsomot, és tejszínnel krémesítettem kicsit a végén. Fűszer gyanánt pedig gyömbér került bele, és egy nagyon kicsi kakukkfű.
Hozzávalók:
- csirkecomb, jelen esetben 3 db egész comb volt, amiket elfeleztem
- olaj
- 3 fej hagyma
- 1 nagy paradicsom
- 1 evőkanál mustár
- só, bors, őrölt gyömbér, kakukkfű, fokhagyma-granulátum
- 1 csirke leveskocka vagy alaplé
- 1 kanál liszt
- 1 dl tejszín
Elkészítés:
1. a csirkecombokat elfeleztem, sóztam, borsoztam
2. egy teljesen fém lábasban átpirítottam a húsdarabokat ( be kell tenni a sütőbe, ezért olyan edényt válassz amin nincs műanyag rész)
3. kiszedtem a húsdarabokat és a szálasra vágott hagymát kicsit megfonnyasztottam az olajon
4 . hozzáadtam a kockákra vágott paradicsomot, ezzel is pároltam egy kicsit
5. visszatettem a húsokat majd fűszereztem a gyömbérel és a mustárral. Tettem bele még pici kakukkfüvet, fokhagymaport és a leveskockát - aztán felengedtem kb. 2 dl vízzel.
6. lefedve előmelegített sütőben, kb. egy órát sütöttem közepes lángon (160-170 celsius)
7. a végén a liszttel és a tejszínnel összeforraltam
Hűűű ez isteni ebéd lenne mára
VálaszTörlés