Valakinél láttam ezt a sütit, nagyon tetszett, aztán anyukám is ezt a receptet hozta kipróbálásra. Nemcsak jól néz ki, hanem finom is, megcsinálni sem nehéz. Nagyfiam kérdezte , hogy miért boci süti, mondtam neki , hogy bőgni fog ha elkészült... Nagy szemeket meresztett, hitte is meg nem is :-) Mindenesetre alig várta, hogy megsüljön, folyton ott settenkedett a sütőnél :-)
A fotó nem lett túl jó, bocsánat...
Hozzávalók:
a kakaós tésztához:
- 2 tojás
- 1,5 dl olaj
- 25 dkg cukor
- 2 evőkanál kakaó
- 3 dl tej
- 35 dkg liszt
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- reszelt citromhéj
- egy csipet só
a "pöttyökhöz"
- 50 dkg tehéntúró
- 7 evőkanál cukor
- 1vaniliáscukor
- 2 tojás
- 2 evőkanál búzadara
- reszelt citromhéj
Elkészítés:
1. a sütőt bekapcsoltam, 180 celsiusra állítottam
2. a túrót villával összetörtem, és összekevertem a többi hozzávalóval
3. a tojásokat habosra kevertem a cukorral, aztán a többi hozzávalóval simára kevertem.( Nem kell sokáig kevergetni, csak éppen ne legyenek benne lisztcsomók.)
4. a tepsit kivajaztam, aztán beleöntöttem a kakaós tésztát ( a tepsi mérete: 32x22 cm volt)
5. a kakaós tésztára egy kisebb evőkanállal kis gombócokban szétosztottam a túrós masszát , nem szimmetrikusan csak úgy össze-vissza...
6. 25-30 percig kell sütni, én egy idő után visszavettem 160 celsiusra
7. csinálj tűpróbát a tepsi közepén, a kakaós részt ellenőrizd mielőtt késznek nyilvánítod!
Ugye nem száraz a kakaós tésztája?
VálaszTörlésNekem kicsit(?) más arányokkal van meg a recept,egy a neten futkosó sok közül...pontosabban azért választottam azt, mert a legtöbb úgy szólt :-))
de 2-ből 2x igencsak száraz lett...fojtós..
Ki fogom próbálni így is, bár a családom már nem biztos, hogy hisz majd nekem:-))
szmari!
VálaszTörlésEnnek jó puha volt a tésztája, viszont nehezen sült át a tepsi közepén, de szerintem azért mert viszonylag kicsi a tepsim. Az olajos tésztától én tartottam egy kicsit, de talán a szódabikarbóna és a sok tej miatt ez most egészen jó lett. ( nekem "gumis" állagú volt korábban , más recepteknél)
Bianka!
Köszi :-)
Köszi a választ!
VálaszTörlésHű,én már sok éve sütögetek, mégis előfordul néha nálam is ez a gumis állag...akkor, ha margarinnal sütök és felolvasztva keverem bele...lehet, hogy kissé melegen. Meg akkor is, ha túl sokáig, túl simára akarom keverni a tésztát.. ahogy a muffint, vagy az amerikai palacsintát nem ajánlják alaposan kikeverni, szerintem ezeknek se tesz jót...de jó magyar szokás szerint én is mindig alaposan kevertem, ahogy a piskótát szoktuk...azt kell, ezeket nem annyira...szerintem.
Hamarosan kipróbálom a recepted szerinti bocisat. Köszi!
Szmari! Igen én sem kevergettem sokáig, mindjárt bele is írom a receptbe!
VálaszTörlés