2010. november 7., vasárnap

boci süti

 
Valakinél láttam ezt a sütit, nagyon tetszett, aztán anyukám is ezt a receptet hozta kipróbálásra. Nemcsak jól néz ki, hanem finom is, megcsinálni sem nehéz. Nagyfiam kérdezte , hogy miért boci süti, mondtam neki , hogy bőgni fog ha elkészült... Nagy szemeket meresztett, hitte is meg nem is :-)   Mindenesetre alig várta, hogy megsüljön, folyton ott settenkedett a sütőnél :-)

A fotó nem lett túl jó, bocsánat...

Hozzávalók:

a kakaós tésztához:

- 2 tojás
- 1,5 dl olaj
- 25 dkg cukor
- 2 evőkanál kakaó
- 3 dl tej
- 35 dkg liszt
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- reszelt citromhéj
- egy csipet só

a "pöttyökhöz"

- 50 dkg tehéntúró
- 7 evőkanál cukor
- 1vaniliáscukor
- 2 tojás
- 2 evőkanál búzadara
- reszelt citromhéj


Elkészítés:

1. a sütőt bekapcsoltam, 180 celsiusra állítottam

2. a túrót villával összetörtem, és összekevertem a többi hozzávalóval

3. a tojásokat habosra kevertem a cukorral, aztán a többi hozzávalóval simára kevertem.( Nem kell sokáig kevergetni, csak éppen ne legyenek benne lisztcsomók.)

4. a tepsit kivajaztam, aztán beleöntöttem a kakaós tésztát ( a tepsi mérete: 32x22 cm volt)

5. a kakaós tésztára egy kisebb evőkanállal kis gombócokban szétosztottam a túrós masszát  , nem szimmetrikusan csak úgy össze-vissza...

6. 25-30 percig kell sütni, én egy idő után visszavettem 160 celsiusra

7. csinálj tűpróbát a tepsi közepén, a kakaós részt ellenőrizd  mielőtt késznek nyilvánítod!





5 megjegyzés:

  1. Ugye nem száraz a kakaós tésztája?
    Nekem kicsit(?) más arányokkal van meg a recept,egy a neten futkosó sok közül...pontosabban azért választottam azt, mert a legtöbb úgy szólt :-))
    de 2-ből 2x igencsak száraz lett...fojtós..

    Ki fogom próbálni így is, bár a családom már nem biztos, hogy hisz majd nekem:-))

    VálaszTörlés
  2. szmari!
    Ennek jó puha volt a tésztája, viszont nehezen sült át a tepsi közepén, de szerintem azért mert viszonylag kicsi a tepsim. Az olajos tésztától én tartottam egy kicsit, de talán a szódabikarbóna és a sok tej miatt ez most egészen jó lett. ( nekem "gumis" állagú volt korábban , más recepteknél)

    Bianka!
    Köszi :-)

    VálaszTörlés
  3. Köszi a választ!
    Hű,én már sok éve sütögetek, mégis előfordul néha nálam is ez a gumis állag...akkor, ha margarinnal sütök és felolvasztva keverem bele...lehet, hogy kissé melegen. Meg akkor is, ha túl sokáig, túl simára akarom keverni a tésztát.. ahogy a muffint, vagy az amerikai palacsintát nem ajánlják alaposan kikeverni, szerintem ezeknek se tesz jót...de jó magyar szokás szerint én is mindig alaposan kevertem, ahogy a piskótát szoktuk...azt kell, ezeket nem annyira...szerintem.
    Hamarosan kipróbálom a recepted szerinti bocisat. Köszi!

    VálaszTörlés
  4. Szmari! Igen én sem kevergettem sokáig, mindjárt bele is írom a receptbe!

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...