Szeretem egyszerű módját választani a dolgok elintézésének. Lusta vagyok..? Meglehet. De manapság talán ez hasznos is lehet, időt , pénzt spórolhatok vele, egyikből sincs soha elég...
2010. november 13., szombat
coleslaw - majonézes káposztasaláta
Tegnap Liliann érdeklődött a káposzta saláta receptje felől, gondoltam csinálok belőle egy külön bejegyzést. Az igazi receptjét nem néztem meg, csak improvizáltam egyszer régen, és azóta is így csinálom. Van egy sült csirkéjéről híres gyorsétterem lánc, ahol pofátlanul drágán árulják szerintem ezt a salátát, ami azért érthetetlen számomra, mert a sárgarépa, káposzta és a hagyma a legelérhetőbb árú zöldségfélék között van szerintem, és a majonéz sem a luxus élelmiszerek kategóriájába tartozik. Szóval egyszer bepöccentem ezen, és akkor csináltam házilag először. ( most meg is néztem a honlapjukat,jelenleg 14 dkg = 400 ft.)
Szóval nemes egyszerűséggel lereszelsz kb. 1/2 fej édes káposztát, és 2 sárgarépát a reszelő káposzta- reszelős oldalán. Aztán hozzáreszelsz egy kis fej hagymát a finomabb reszelőn.( nem kell sok belőle) Összekevered, ízesíted sóval, pici fehér borssal, és egy kicsi cukorral, aztán ízlés szerint összekevered majonézzel. Slussz-passz. Egy kis állás jót tesz neki, hogy összeérjenek az ízek.
( A szép kép sajnos nem az enyém, mivel ehhez most nem volt )
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Fincsi, nagyon tetszik a tál
VálaszTörlésNagyon köszönöm. :D
VálaszTörlésTutira megcsinálom.
Ez tényleg finom, mi is szeretjük...van egy változat, amibe aprócska ananászkonzerv darabkák is járnak, elsőre kicsit furának tűnt, illetve felénk inkább szokatlannak, de nagyon megbolondítja...érdemes kipróbálni.
VálaszTörlésAzért jó ez a sok gasztroblog, mert most pl. eszembe jutott, hogy ilyen is milyen régen volt már nálunk. Kösz az ihletet:-))