2010. november 13., szombat

coleslaw - majonézes káposztasaláta


Tegnap  Liliann érdeklődött a káposzta saláta receptje felől, gondoltam csinálok belőle egy külön bejegyzést. Az igazi receptjét nem néztem meg, csak improvizáltam egyszer régen, és azóta is így csinálom. Van egy sült csirkéjéről híres gyorsétterem lánc, ahol pofátlanul drágán árulják szerintem ezt a salátát, ami azért érthetetlen számomra, mert a sárgarépa, káposzta és  a hagyma a legelérhetőbb árú zöldségfélék között van szerintem, és  a majonéz sem a luxus élelmiszerek kategóriájába tartozik. Szóval egyszer bepöccentem ezen, és akkor csináltam házilag először. ( most meg is néztem a honlapjukat,jelenleg  14 dkg = 400 ft.)

Szóval nemes egyszerűséggel lereszelsz  kb. 1/2 fej édes káposztát, és  2 sárgarépát a reszelő káposzta- reszelős oldalán. Aztán hozzáreszelsz egy kis fej hagymát a finomabb reszelőn.( nem kell sok belőle)   Összekevered, ízesíted sóval, pici fehér borssal, és egy kicsi cukorral, aztán ízlés szerint összekevered majonézzel. Slussz-passz. Egy kis állás jót tesz neki, hogy összeérjenek az ízek.

( A szép kép sajnos nem az enyém, mivel ehhez most  nem volt )

3 megjegyzés:

  1. Nagyon köszönöm. :D
    Tutira megcsinálom.

    VálaszTörlés
  2. Ez tényleg finom, mi is szeretjük...van egy változat, amibe aprócska ananászkonzerv darabkák is járnak, elsőre kicsit furának tűnt, illetve felénk inkább szokatlannak, de nagyon megbolondítja...érdemes kipróbálni.
    Azért jó ez a sok gasztroblog, mert most pl. eszembe jutott, hogy ilyen is milyen régen volt már nálunk. Kösz az ihletet:-))

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...