2010. június 9., szerda

Végre lecsó!!!!!



Konyha

Elkészült az első nyári , igazi lecsóízű lecsó! Igaz , hogy még nem a kertből szedett alapanyagokból, de már határozottan van íze a bolti paradicsomnak-paprikának is. Te milyen kasztba tartozol lecsóügyben? Mert ugye vannak a férfi lecsó készítők akik csakis szalonnazsíron kezdik a dolgot, vagy méregerős paprikát tesznek bele.Vannak akik sok paprikával, mások sok paradicsommal szeretik. Olajjal, vagy zsírral? Bográcsban vagy tűzhelyen? Rizzsel vagy tojással? Kolbásszal vagy virslivel? Az hogy jó puha kenyér is kell a tunkoláshoz azzal talán mindenki egyetért! A többi rád van bízva, csináld úgy ahogy te szereted.

Én nőiesen csinálom, csak semmi csípős meg szalonna... Legtöbbször olajat használok hozzá, és sok paradicsomot. Ha nagyon ízetlen valami miatt akkor szoktam pici cukrot beletenni, vagy végszükség esetén egy kis gulyáskrémet. Lehet , hogy szentségtörés, de a fogyasztók eddig még nem tiltakoztak. :-)

Ha nyáron sok a cukkini itthon, az is szoktam belekockázni. A paprikához hasonló állaga lesz, a paradicsom savai miatt nem fő szét.
A padlizsánt mi nem szeretjük, de aki kedveli tehet bele azt is.
Anyukám régi receptje szerint néha magamnak csinálok káposztásat is. Ez vadul hangzik , ha még nem ettél ilyet, de én nagyon szeretem. Az új fejeskáposztát vékony csíkokra vágod , és mivel könnyen megpuhul, kb. a középidőben adod a lecsóhoz.

(Az alapreceptet nem írom le, de ha valaki nem tudná jelentkezzen érte nyugodtan!)

Kert

A múlt heti hideg és eső után most itt a kánikula. Ezt már határozottan jobban szeretem, azt már kevésbé , hogy 2 nap alatt kőkemény lett minden növény körül a föld.

A borsó lassan szedhető, jót tett neki a sok víz.



Piroslik a cseresznye, igaz hogy még nagyon kicsi a fánk, de legalább már megkóstolhattuk a gyümölcsét.



Virágzik a szőlő, nagyon finom az illata!

4 megjegyzés:

  1. 1. El sem hiszed mennyire irigyellek a lecsóért, itt nincsen olyan lecsónak való paprika, pritaminból meg... meg sem próbálok lecsót csinálni!
    2. Fáról szedni cseresznyét! Istenem! Ildi tőled mindig honvágyam támad! :D

    VálaszTörlés
  2. Na hát én erre a kérdésre nemes egyszerűséggel nem tudok válaszolni :)
    Ez az egyike azon kevés kajáknak, amit nem bírok megenni :-D És nem tudom miért, mert szeretem a paprikát is, a paradicsomot is, a rizst is, a tojást is, a virslit is, a kolbászt is, mégsem szeretem ezt a kaját. Igy még sose csináltam kis családomnak :)

    A cseresznyére én is irigy vagyok :)

    VálaszTörlés
  3. Én tojással imád(tam)om a lecsót, de sajnos azt már nem ehetek.Nyáron sokszor teszek bele tököt felkockázva.Isteni finom!Nem nagyon bírjuk a csípős dolgokat, és igyekszem csak természetes alapanyagokat használni.Az egyetlen "mű" hozzávaló az a darált, sózott pritamin paprika, amit ősszel elteszek.

    VálaszTörlés
  4. Réka, bocsánat , hogy szívfájdalmat okoztam a képekkel... Biztosan nem jó pritaminnal? Még én sem próbáltam, , de mivel jó édes, húsos paprika, lehet , hogy nem rontja el .


    Dóri! Amit nem szeretek azt én sem tudom megfőzni. Sebaj, ha megeszik más formában a paprikát paradicsomot!

    Liliann! Én pont a tojásosat nem szeretem annyira :-) Tényleg vicces, amikor apukám meg anyukám külön főznek maguknak lecsót, annyira máshogyan szeretik...

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...