Már régen készültem kipróbálni, és nekem nagyon ízlett. Annak meg külön örültem , hogy Wise Lady blogjában találtam ötletet a mascarpone helyettesítésére, sokkal olcsóbban. Amúgy nagyon sokféle recept van, én próbáltam minél egyszerűbbre fogni a dolgot.
Hozzávalók:
az alaphoz:
- 10 dkg olvasztott vaj
Általában a digestive típusú kekszeket ajánlják, pl. Győri Zabfalatok, vagy a karamellás-fűszeres kekszeket, mások maradnak a sima háztartási keksznél. Nekem volt itthon Aldi féle karamellás keksz , ezt kevertem fele -fele arányban háztartási keksszel
A keksz port az olvasztott vajjal összekevertem, és belenyomkodtam egyenletesen egy kapcsos torta forma aljába, aztán betettem kicsit a hűtőbe.
a krémhez:
- 50 dkg mascarpone , vagy más mascarpone jellegű krémsajt (lsd. fent Wise Lady linkjét)
- 10 dkg tejföl ( kb. 2 púpos evőkanál)
-15 dkg porcukor
-1 citrom héja, és némi citromlé
- 3 db tojás
Ezeket robotgéppel összekevertem, és ráöntöttem a kekszes alapra, és a forma tetejére tettem alufóliát.
A tortaformát becsavartam több réteg alufóliába, beletettem egy magasabb tepsibe, és kb. a forma feléig forró vizet öntöttem a forma köré .
200 fokra kapcsoltam a sütőt, és mivel nem melegítettem elő, így benn töltött 1 egész órát, és még a kikapcsolt sütőben kb 20 percet. Amikor készen van akkor is "remeg" egy kicsit, de ez nem baj. Kihűlés után hűtőben töltött egy éjszakát , és csak másnap kóstoltuk meg. A tetejére lekvárt, vagy valamilyen gyümölcszószt érdemes tenni.
Hát nem egy "hipp-hopp" süti , főleg ha előtt előtte te csinálod a krémsajtot, de nagyon finom, és igazából nem az elkészítése a hosszú.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése