2010. június 15., kedd

Bacon-ös csirke

Ezt általában akkor szoktam csinálni, ha vendégeket várunk,mert könnyen előkészíthető, nem jár sok mosatlannal, és szokás szerint a sütőé a munka érdemi része. Tálaláskor is fel lehet tenni egyszerre az asztalra, aztán mindenki szedhet magának amennyit akar.
Hozzávalók 4 személyre:

- fejenként 1-2 csirke rész ( általában combot használok vagy csontos csirke mellet, mindkét esetben félbevágom a darabokat

- bacon

- 2 nagy fej hagyma


- 2 nagyobb paprika- finom ha van benne pritamin, vagy piros kaliforniai, de fehér paprika is jó


- 3-4 paradicsom

- néhány kanál olaj

- só, bors, fűszer paprika őrlemény

-kakukkfű, rozmaring- ha lehet friss



Elkészítés:

1. A húsokat lebőrözöm, leszárítom. Sózom, borsozom, pici piros édes paprikát hintek rá, és ha őrölt rozmaringom van, akkor azzal is finoman megszórom.

2. Minden hús darabot becsavarok egy -egy bacon csíkba, fogpiszkálóval megtűzöm

3. Egy nagy jénai tálba beleaprózom kis kockákra a hagymát, paprikát, paradicsomot

4. Meglocsolom olajjal, sózom, borsozom, kakukkfűvel megszórom, ha friss rozmaringom van akkor pár ágacskát beleteszek. Az egészet összekeverem, és kb 1/2 csésze vizet öntök hozzá.

5. Ráteszem a zöldség ágyra a húsokat, lefedem fóliával, és mehet a sütőbe.

6. 180-200 fokon sütöm, a hús mennyiségétől függően kb 1-1,5 óra.

7. A végén a fóliát leveszem, a bacont megpirítom a húsok mindkét oldalán.

8. Rizzsel szoktuk tálalni.


Egy ötlet

Mivel ezt az ételt télen is gyakran csinálom, nyár közepén amikor olcsó a paprika és a paradicsom le szoktam fagyasztani hozzá nagyobb műanyag dobozokban. Apróra összekockázom , és közepesen megsózom, majd öszekeverem és mehet a fagyasztóba. Azért sózom meg, mert így nem tud kővé fagyni, éles késsel lehet belőle óvatosan "jégcsákányozni". A sótartalmát bele kell kalkukálni a főzésnél! Télen ezt teszem a pörköltökbe is, fagyosan mehet bármilyen ételbe.

1 megjegyzés:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...