Ezt általában akkor szoktam csinálni, ha vendégeket várunk,mert könnyen előkészíthető, nem jár sok mosatlannal, és szokás szerint a sütőé a munka érdemi része. Tálaláskor is fel lehet tenni egyszerre az asztalra, aztán mindenki szedhet magának amennyit akar.
Hozzávalók 4 személyre:
- fejenként 1-2 csirke rész ( általában combot használok vagy csontos csirke mellet, mindkét esetben félbevágom a darabokat
- bacon
- 2 nagy fej hagyma
- 2 nagyobb paprika- finom ha van benne pritamin, vagy piros kaliforniai, de fehér paprika is jó
- 3-4 paradicsom
- néhány kanál olaj
- só, bors, fűszer paprika őrlemény
-kakukkfű, rozmaring- ha lehet friss
Elkészítés:
1. A húsokat lebőrözöm, leszárítom. Sózom, borsozom, pici piros édes paprikát hintek rá, és ha őrölt rozmaringom van, akkor azzal is finoman megszórom.
2. Minden hús darabot becsavarok egy -egy bacon csíkba, fogpiszkálóval megtűzöm
3. Egy nagy jénai tálba beleaprózom kis kockákra a hagymát, paprikát, paradicsomot
4. Meglocsolom olajjal, sózom, borsozom, kakukkfűvel megszórom, ha friss rozmaringom van akkor pár ágacskát beleteszek. Az egészet összekeverem, és kb 1/2 csésze vizet öntök hozzá.
5. Ráteszem a zöldség ágyra a húsokat, lefedem fóliával, és mehet a sütőbe.
6. 180-200 fokon sütöm, a hús mennyiségétől függően kb 1-1,5 óra.
7. A végén a fóliát leveszem, a bacont megpirítom a húsok mindkét oldalán.
8. Rizzsel szoktuk tálalni.
Egy ötlet
Mivel ezt az ételt télen is gyakran csinálom, nyár közepén amikor olcsó a paprika és a paradicsom le szoktam fagyasztani hozzá nagyobb műanyag dobozokban. Apróra összekockázom , és közepesen megsózom, majd öszekeverem és mehet a fagyasztóba. Azért sózom meg, mert így nem tud kővé fagyni, éles késsel lehet belőle óvatosan "jégcsákányozni". A sótartalmát bele kell kalkukálni a főzésnél! Télen ezt teszem a pörköltökbe is, fagyosan mehet bármilyen ételbe.
hmm ez nagyon jól néz ki!
VálaszTörlés