Szeretem egyszerű módját választani a dolgok elintézésének. Lusta vagyok..? Meglehet. De manapság talán ez hasznos is lehet, időt , pénzt spórolhatok vele, egyikből sincs soha elég...
2010. június 18., péntek
töltött csirkecomb
Igen , az az igazság , hogy a múltkor annyira telitankoltuk a mélyhűtőt akciós csirkével, hogy néhány csomag karajon kívül nincs benne más hús :-) Bár , én nagyon nem is bánom, gyorsan megvan, és sok mindent lehet belőle csinálni.
Szóval a mai csirkénk, töltött csirkecomb.
Hozzávalók:
- fejenként 1 nagy egészben hagyott csirkecomb
- 3-4 zsömle
- zsemle morzsa
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 1 kisebb hagyma
- 1 tojás
- só, bors, majoránna
- olaj
a zöldség körethez:
- 1 kisebb hagyma
- mélyhűtött bármilyen zöldségkeverék, vagy kis darabokra aprított friss zöldségek
Elkészítés:
- a zsömléket langyos vízbe áztatod
- a csirkecombokat megtisztítod, besózod, beborsozod
- a zsömléket kifacsarod, kézzel összenyomkodod, hozzáreszelsz 1 kis fej hagymát, beleütöd a tojást.
Sózod , borsozod , majoránnával ízesíted, hozzáadod az apróra vágott petrezsemelyemzöldet és egynemű masszává összedolgozod. Ha túl hígnak tűnik, teszel hozzá egy kis zsemle morzsát is.
- a combok bőre alá töltöd a masszát, be lehet tolni egészen, az alsócomb bőre alá is
- a hús darabokat egy sütő tálba teszed, meglocsolod olajjal , egy kicsi vizet öntesz alá és lefeded alufóliával vagy a fedelével
- 180-200 fokon sütöd kb. 1 óráig
- a vége felé a húsok köré teszed a zöldségkeveréket és egy kis fej hagymát összekockázva. A zöldségeket is megsózod, borsozod kissé, visszateszed a sütőbe és együtt a hússal párolod meg. Ha mélyhűtöttet használsz annak elég 10-15 perc , a frissnek kicsit több .
- ha pirítani akarod a végén a hús bőrét akkor érdemes kiszedni és külön sütni egy kicsit, mert a zöldségköret hajlamos megégni .
A töltelékbe szoktak tenni csirke májat is, vagy apróra vágott szalonnát, sonkát, esetleg reszelt füstölt sajtot, de nálunk nem szeretik, úgyhogy csak így szoktam csinálni.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése