2010. június 18., péntek

töltött csirkecomb


Igen , az az igazság , hogy a múltkor annyira telitankoltuk a mélyhűtőt akciós csirkével, hogy néhány csomag karajon kívül nincs benne más hús :-)  Bár , én nagyon nem is bánom, gyorsan megvan, és sok mindent lehet belőle csinálni.

Szóval a mai csirkénk, töltött csirkecomb.

Hozzávalók:

- fejenként 1 nagy egészben hagyott csirkecomb
- 3-4 zsömle
- zsemle morzsa
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 1 kisebb hagyma
- 1 tojás
- só, bors, majoránna
- olaj

a zöldség körethez:
- 1 kisebb hagyma
- mélyhűtött bármilyen zöldségkeverék, vagy kis darabokra aprított friss zöldségek

Elkészítés:

-  a zsömléket langyos vízbe áztatod

-  a csirkecombokat megtisztítod, besózod, beborsozod

-  a zsömléket kifacsarod, kézzel összenyomkodod, hozzáreszelsz 1 kis fej hagymát, beleütöd a tojást.
Sózod , borsozod , majoránnával ízesíted, hozzáadod az apróra vágott petrezsemelyemzöldet és egynemű masszává összedolgozod. Ha túl hígnak tűnik, teszel hozzá egy kis zsemle morzsát is.

- a combok bőre alá töltöd a masszát, be lehet tolni egészen, az alsócomb bőre alá is

- a hús darabokat egy sütő tálba teszed, meglocsolod olajjal , egy kicsi vizet öntesz alá és lefeded alufóliával vagy a fedelével

- 180-200 fokon sütöd kb. 1 óráig

- a vége felé a húsok köré teszed a zöldségkeveréket és egy kis fej hagymát összekockázva. A zöldségeket is megsózod, borsozod kissé,  visszateszed a sütőbe és együtt a hússal párolod meg. Ha mélyhűtöttet használsz annak elég 10-15 perc , a frissnek kicsit több .

- ha pirítani akarod a végén a hús bőrét akkor érdemes kiszedni és külön sütni egy kicsit, mert a zöldségköret hajlamos megégni .

A töltelékbe szoktak tenni csirke májat is, vagy apróra vágott szalonnát, sonkát, esetleg reszelt füstölt sajtot, de nálunk nem szeretik, úgyhogy csak így szoktam csinálni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...