2010. szeptember 24., péntek

sajtos süti

 
Ez a süti nálunk nagyon gyorsan elfogy. A múltkor szombat délután készítettem egy adagot, és vasárnap még kért a család, úgyhogy újból nekifogtunk. Így többesszámban, mert a fiúk ilyenkor szeretnek lábatlankodni a konyhában. A nagyobbik csak ilyenkor eszik sajtot,mert ugye reszelve és a pultról csipegetve jobban esik, mint a tányérról-kenyérről.( Pizza sütésnél ugyanez a helyzet az összevágott sonkával)
A kisebbiket a derelye metsző használata hozza lázba, vagy a sárga szilikonos ecset amivel kenjük a süti tetejét.( Panírozni is szeret amúgy)
Remélem 10 év múlva is ilyen lelkesedéssel segítenek majd, ha már férfi többség van nálunk :-)

Hozzávalók:

10 dkg  reszelt füstölt sajt
40 dkg liszt
2 kávéskanál só
20 dkg  vaj vagy margarin
2 tojás sárgája
8 evőkanál hideg víz
pici sütőpor
pici őrölt kömény
+ a tetejére reszelt trappista sajt,vagy kömény, esetleg szezámmag

Elkészítés:

1.A reszelt sajtot, lisztet sót, sütőport, és a vajat összemorzsoljuk, majd jöhet bele a tojássárgája, és víz.
2. Kézzel összegyúrjuk, majd kinyújtjuk kb . 0,5 cm vastagra
3. A megmaradt tojás fehérjével megkenjük
4. derelye vágóval vagy késsel felvágjuk téglalapokra vagy háromszögekre, és meghintjük a reszelt sajttal, vagy köménymaggal
5. Kb 180 celsiuson sütjük, amíg szépen pirosodik.

4 megjegyzés:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...