2010. május 15., szombat

Erős Pistás sült csirke


Ha nem találsz egyebet a fagyasztódban csak egy kis csirkecombot vagy szárnyat, viszont kint zuhog az eső mint most, és nincs kedved elmenni vásárolni akkor ajánlom figyelmedbe az Erős-Pistás sült csirkét.( Persze csak akkor ha szereted a csípőset) A csirkén kívűl csak só, bors,pár kanál olaj és Erős Pista kell hozzá. A csirkét megmosod, az esetleges tollmaradványoktól megszabadítod, bedobod egy jénaiba vagy sütőzacskóba- ha mosogatni sem akarsz. Meglocsolod egy kis olajjal, megsózod -borsozod, és néhány kiskanál Erős Pistával együtt rámasszírozod kézzel a csirkére a fűszerekkel elkeveredett olajat. Amikor egyformán szép piros kencések, akkor megmosod a kezed, és a sütőzacskót lezárod-megszurkálod , vagy a jénait lefeded, és berakod a sütőbe. (Mivel bolti csirkéből szoktam csinálni, nem teszek hozzá vizet, mert úgyis enged annyit magából amennyi kell. )
Amíg sül csinálsz hozzá egy kis rizst, vagy zöldségköretet, de sima kenyérrel- savanyúsággal is finom. Ha szereted és nem diétázol, akkor a végén vedd le a takarást és süsd meg jó ropogósra a csirke bőrét. Jó étvágyat!








Paprikát ültettünk ma, kísérleti módszerrel , mivel eddig a kertben soha nem fejlődtek jól. Valami hiányzik nekik itt a földből, vagy nagyon könnyen kiszárad a homokos földünk, de mindig feleakkorák lettek csak a paprikák mint normálisan. Most szomszédunk ötletére nejlonzsákokat töltöttünk meg erősebben trágyázott földdel, és az oldalába mint a muskátlikat szokás, beültettük a palántákat.Kiváncsi leszek így milyen lesz a végeredmény.

2 megjegyzés:

  1. Nálunk nagy kedvenc, minden extra fűszerezés nélkül finom, és nem kell hozzá sok hozzávaló. Próbáld ki!

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...