Nekem jöhet hó elején is, vagy bármikor, feltéttel vagy anélkül- tehát feltétel nélkül... :-)
Én " fehéren" , tejfölösen szeretem, karikára vágott krumpliból.
Hozzávalók:
- krumpli
- tejföl
- kész rántás, vagy zsiradék és liszt a rántáshoz ( lsd.: rántás)
- babérlevél, só, bors, csipet cukor
Elkészítés:
- Ha puha, besűrítem tejföllel elkevert rántással, utánaízesítem ha szükséges. Ha savanyúbban szereted akkor pár csepp ecettel, vagy plusz tejföllel a tányérban pikánsabbá lehet tenni.
- Ha nincs kész rántásod, és nagyon gyors akarsz lenni, akkor be is habarhatod, csak liszttel és tejföllel, de szerintem a rántásos változat az igazán finom.
Én hó elején is szeretem :)
VálaszTörlésLooks lovely :)
VálaszTörlésYum yum krumplifőzelék!