2012. október 23., kedd

Vajas-pudingporos keksz

Volt már egy vajas keksz recept fent, az a fém dobozos-ropogósabb változathoz volt hasonló. Ez inkább omlós,szájban olvadós, de szintén isteni! Túl sok minden nem kell hozzá, de vaj az bőven, így nem állítom, hogy ez a legolcsóbb keksz recept, de nagyon finom, és sokáig eláll főleg ha jól eldugod.

 A nem megszokott összetevője a vaníliás puding por, ami ugye minden háztartás alapvető hozzávalója lenne....., ha Murphy törvényének megfelelően nem fogytunk volna ki belőle, de így legalább kiderült hogy a tejszín-ízű is pont ugyanolyan jó hozzá ! :-)

A receptet ITT  találtam , az enyém nem lett ilyen csinos, a formázásnál akadtak gondjaim, mert folyton ráragadtak a villára a kekszek.

Dupla adagot csináltam, kevesebbnek szerintem kár nekiállni! :-)


Hozzávalók:
 
125 g puha vaj
40 g (1/4 csésze) tiszta porcukor,
1/2 teáskanál vanília kivonat- ( nekem csak vaníliás cukor volt itthon)
40 g (1/3 csésze vaníliás puding por)
100 g (2/3 csésze) finomliszt


Melegítsük elő a sütőt 180 ° C



Elkészítés:

 
Használjunk elektromos keverőt, amivel összedolgozzuk a vajat, a porcukrot, és a vanília kivonatot egy közepes méretű tálban, amíg sima és krémes lesz.. Adjuk hozzá a puding port és a lisztet a vajas keverékhez, és használjunk egy nagy evőkanalat, azzal könnyű keverni.
Tegyük mélyhűtőbe fél órára.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk teáskanálnyi tésztából készített golyókat. A golyókat kissé villával meglapítjuk.









3 megjegyzés:

  1. Örülök, hogy tetszik a keksz, és hidd el, ha legközelebb készíted, már sokkal szebbek lesznek, persze a szépség az ízét nem befolyásolja, és az ugye önmagáért beszél.

    VálaszTörlés
  2. Tökéletes, leírhatatlanul finom! Köszönöm a receptet.

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...