Finom, tej, vagy kakaó mellé való sütemény, diétázóknak nem ajánlott, mert jó tömény és kalóriadús...
A recept innen való, de némileg változtattam rajta, az itthon fellelhető hozzávalók szerint.
Hozzávalók:
- 25 dkg margarin megolvasztva
- 3 tojás
- 2 bögre cukor
- 2, 5 bögre liszt
- csipet só
- reszelt citromhéj ( minden ilyen sütibe szeretem beletenni, de eredetileg nem volt a receptben)
- őrölt gyömbér ( kimaradhat, nem volt az eredeti receptben)
-1 teáskanál sütőpor
-1/2 teáskanál szóda bikarbóna
- a tetejére Nutella
Elkészítés:
- a megolvasztott margarint hagyjuk kicsit hűlni
- a tojásokat keverjük habosra a cukorral
- apránként mehet hozzá az összes többi hozzávaló- a Nutella kivételével
- a tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk. (én legközelebb a 22x30 cm -es tepsimet használnám)
- a tetejére kiskanállal Nutellát teszünk ide-oda, majd késsel, vagy a fakanál nyelével kicsit összekavarjuk a tésztával, inkább csak a felszínen
- kb. 170 fokon sütjük, 30-35 percig, ekkor a süti közepe még lágynak tűnik, de ki lehet venni, amire kihűl már jó lesz.
Más...
Nem túl szépek mostanában fotóim, ez annak köszönhető, hogy általában a konyhában este sikerül fotóznom, hát így nem az igazi...
Kerek negyvenre gyarapodott viszont a "követőim" száma, köszönöm mindenkinek aki olvas, ha nem is írok mostanában túl gyakran. Nem ez a legideálisabb szakasza az életemnek, de majd erről bővebben is beszámolok nemsokára.
Remélem semmi komolyabb baj nincs és ezután többet blogolsz, mert tavasztól várom a kerti eseményeket is ;-)
VálaszTörlésA süti épp jókor jött ötletként, van itthon nutellám és még nem nyalakodtam el, ami nálam nagy szó :-)
Nagyon fincsi lehet, és hidd el nincs semmi gond a képekkel
VálaszTörlésSzia Ildi! Én is kipróbálom. Szilveszterre a sajtos csillagod tésztájából perecet csináltunk a lányokkal, a fénykép az albumomban :)
VálaszTörlésCsipike! Lehet, hogy nem lesz annyi kert mint eddig :-(
VálaszTörlésBianka! :-) Köszi
Tünde! Örülök, hogy ízlett!