2011. január 24., hétfő

jeges képek- és téli mélázás

Te szereted a telet? De most őszintén....Ja, ha te az a síelni és snowboardozni utazós, gyerekekkel hócsatázós típus vagy, akkor nem fogsz megérteni.

Régen én sem bántam az egészet, emlékszem a kolleganőim arcára, amikor a sálat soha nem látott nyakam egész télen kikandikált a kigombolt kabátomból, és alatta is csak egy szál pulóverben voltam. Na, most már van sálam, kesztyűm is, sapkám is olykor, bár ez csak -5 fok alatt kerül rám, olyan borzasztóan nézek ki benne. Szóval öregszem... , és nem a városban lakom.

Egy jó hideg reggelen, éppen a tüzet élesztgettem amikor a tv-ben egy számomra amúgy sem kedves műsorvezető flegmán megjegyezte az időjárás jelentés végén: -mit kell ezen nyavalyogni, fel kell öltözni és kész!!

Ja. Valószínűleg az ő lakásában reggel is min. 22 fok van, fűtött garázsban ül bele a havat nem látott kocsijába, és lazán bemegy dolgozni, a jó meleg munkahelyére...Simán kifizeti a gázszámláját, fejszét és gyújtóst sem gyakran vesz a kezébe. Nem aggódik ha a gyerekének beázik a cipője,hanem vesz neki egy másikat. Arra pedig nem gondol a drága, hogy nem mindenki így él, sőt olyanok is akadnak akik az utcán töltik a napjaikat...


Na mindegy, nem tudom miért írom ezt, tél van és lesz, legalábbis amíg én élek biztosan. Van benne szép is, ezeket fotóztam:


7 megjegyzés:

  1. Szívemből szóltál, nagyon nem az én műfajom a tél :-) Semmilyen szempontból.

    A képeid viszont gyönyörűek, s ilyenek viszont csak télen teremnek :-)

    VálaszTörlés
  2. Szia Ildi, ha van kedved nézz be hozzám, vár Rád valami apróság :-) Receptműves Memi

    VálaszTörlés
  3. Jaj, de szépek ezek a képek! Csodásak! Pedig nem szeretem a telet alapvetően :)

    VálaszTörlés
  4. Én sem szeretem a telet, abszolút praktikus okokból. Autóba kell ülni, csúszik, fűteni kell, ez nem lenne baj, de ki is kell fizetni, sorolhatnám. A hóesés azonban gyönyörű és a képek is! Amikor az előző mondatot írtam azt gondoltam, csak ne kéne havat söpörni! Ejnye mindig a negatív dolgok jutnak eszembe! Gyorsan el is hessegettem. Tedd te is ezt! Én például most annak örülök, hogy milyen szép száraz idő van! Nem? Lehet, hogy ma is sütni fog a nap!?

    VálaszTörlés
  5. Én csak az ünnepek és a szülinapom miatt szeretem :))) azon felül NEM
    Gyönyörű képek

    VálaszTörlés
  6. Igen, tulajdonképpen tényleg nem a hideggel van a gond, az adott , nem lehet rajta változtatni, hanem ,hogy az embernek milyen lehetőségei vannak az átvészelésére.Természetesen én sem akarom megváltozatni a megváltoztathatatlant :-), bár néha jó lenne!

    Éva! Nálunk tegnap is havazott :-)

    VálaszTörlés
  7. Ma nálunk is, miután 1 órát söprögettem már én sem voltam annyira pozitív! Sajnos!

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...